Poze O mie noua sute optzeci si patru

     


O mie noua sute optzeci si patru

Pret: 34,95 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA 5% de 5%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

  • Autor: George ORWELL
  • Editura POLIROM
  • ISBN: 978-973-46-6071-1
  • Număr pagini: 320
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 13x20
  • Anul: 2016


Romanul „O mie nouă sute optzeci și patru” a inspirat o celebra ecranizare, în anul 1984, avîndu-i în distribuție pe John Hurt, Richard Burton și Suzanna Hamilton.

Winston Smith este un personaj obișnuit: el urăște, iubește și muncește că oricare alt om. Ceea ce-l face deosebit este faptul că trăiește într-o lume infernală, în care a uri, a iubi sau a munci sînt gînduri venite dintr-un efort supraomenesc al fiecărei clipe. Romanul „O mie nouă sute optzeci și patru” descrie tabloul apocaliptic al unei Londre din era postatomică, locul de naștere al unui regim totalitar în care orice logică pare să fi fost abolită. Execuțiile fără rost, disparițiile peste noapte au devenit firești. Trecutul este rescris mereu pentru a legitima crimele prezentului, iar instrumentul propagandei este odioasă „nouvorba”, o limba robotizată, care completează imaginea de lume ordonată „științific” după voință Fratelui cel Mare, care spune că „războiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranța este putere”.

„Atît de multe realități din acest roman au intrat în limba, devenind parte din moștenirea culturală contemporană, încît e foarte ușor să uiți că O mie nouă sute optzeci și patru este doar o carte. De la Big Brother la dublugindit, peisajul distopiei create de George Orwell se află chiar și în mințile celor care nu i-au citit povestea.” (The Independent)

„Orwellian este acum un adjectiv universal pentru tot ce e opresiv sau totalitar, iar povestea lui Winston Smith, un anonim al timpului sau, continuă să rezoneze la fel de mult pentru cititorii de azi că și pentru cei din anii 1950.” (The Guardian)

 

0734738923 - Comenzi telefonice
08:00 - 20:00Detalii produs


Categorie: Distopie

Producator: Editura Polirom