Poze Tratatul transatlantic și alte amenințări

     


Tratatul transatlantic și alte amenințări

Pret: 29,90 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA 5% de 5%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

AUTOR: Alain de Benoist
TRADUCĂTOR: Irina-Marina Borțoi
EDITURA: Alexandria Publishing House
ISBN: 978-606-8793-10-8
ANUL APARITIEI: 2016
NUMAR PAGINI: 243
FORMAT: 14×22,5 cm

Tratatul Transatlantic (TTIP), negociat în prezent cu ușile închise, departe de cetățeni și de state, va lovi ansamblul țărilor europene cu un nivel al alertei fără precedent dacă va fi ratificat. În același timp, mai mult ca oricând, va face să planeze umbra unui eșec ultra-liberal catastrofal asupra viziunii idilice a imensei zone de liber schimb care trebuie să permită o libertate de circulație totală a persoanelor, a capitalului, a serviciilor și a mărfurilor între cele două continente. Cum să ignorăm că întâi și întâi protecția consumatorului, dar și a societăților din Europa, extinsă la domeniile mediului, sanitar, salarial, etc., va fi cea care se va sparge în mii de fărâme, gonită din legislație prin norme americane vizibil mai laxe? Astfel încât multinaționalele vor obține de acum încolo dreptul de a da în judecată statele naționale a căror legislație consideră că le dăunează intereselor proprii.

Și dacă prețul liberalismului fără limite ar fi pierderea suveranității naționale supuse de acum atotputerniciei piețelor financiare? Ce reprezintă exact mondializarea dacă nu stadiul suprem al hegemoniei Capitalului? Cât despre „guvernanță”, pretins model de management, nu oferă aceasta mijlocul de a conduce statele… ținând poporul la distanță?

În această lucrare foarte bine documentată, Alain de Benoist expune cu o remarcabilă claritate aceste mize esențiale și pericolele anunțate de acestea. În loc de răspuns, primim un singur cuvânt de ordine: pentru a face față amenințărilor, revoltați-vă!

Alain de Benoist, scriitor, filosof, este directorul revistelor Krisis și Nouvelle École. A publicat recent volumele Mémoire vive (Bernard de Fallois, 2012) și Les Démons du bien. Du nouvel ordre moral à l’idéologie du genre (Pierre-Guillaume de Roux, 2013).

0734738923 - Comenzi telefonice
08:00 - 20:00Detalii produs


Categorie: Politica